„A mogyorós pele nyomában”

 Kategória: hírek

Kedves Pedagógus!

A Fenntarthatóság Felé Egyesület „A mogyorós pele nyomában” címmel, 3 fordulós természetvédelmi vetélkedőt hirdet budapesti és Pest megyei iskolák felső tagozatos diákjaiból álló, 3 fős csapatai számára. A vetélkedő 2021. március 1-től 2021. június 15-ig tart.

A vetélkedő témája
A vetélkedő célja, hogy a résztvevő diákok megismerkedjenek a természetvédelem fontosságával, ismeretet szerezzenek védett fajokról és gyakorlati feladatok megoldásával maguk is „természetvédőkké” váljanak.

A vetélkedő során a csapatokat változatos, kreatív feladatok várják: az első körben alapkérdéseket és összefüggéseket keresnek, védett fajokkal és élőhelyekkel ismerkednek majd meg. A második körben a gyerekek konkrét védett területeket ismernek meg virtuálisan és a gyakorlatban. Így a diákok, a vetélkedő és a vezető tanár segítségével maguk fedezik fel a téma összefüggéseit, feltérképezik, megismerik és megszeretik az őket körülvevő természeti értékeket.

Jelentkezés feltételei, regisztráció
A vetélkedőre általános iskolák felső tagozatos diákjaiból álló 3 fős csapatok jelentkezését várjuk Budapestről és Pest megyéből (iskolánként tetszőleges számú csapattal).

Jelentkezési határidő: 2021. február 28. 12 óra

A sikeres regisztráció feltétele a https://forms.gle/YGtnQkePL7wx2Cqe6 linken megadott jelentkezési lap hiánytalan kitöltése. A jelentkezés elfogadásáról minden csapatnak emailen megerősítést küldünk. Az első forduló anyagát a sikeres regisztrációt követően, a jelentkezési határidő letelte után kapják meg a csapatok.

A vetélkedőn való részvétel térítésmentes.

A vetélkedő menete
A vetélkedő két elektronikus fordulóból, ill. egy személyes döntőből áll. Az első két forduló feladatlapjait a csapatok elektronikus úton kapják meg. A két forduló során a legjobb eredményt elért 10 csapatot (csapatonként 3 diák és kísérőtanáraik) személyes döntőre hívjuk (amennyiben a vírushelyzet nem teszi lehetővé a személyes döntő megvalósítását, úgy az eseményt online módon bonyolítjuk le).

A vetélkedő várható ütemezése
2021. február 28.: Jelentkezés határideje
2021. március 1.: Az első forduló anyagának kiküldése a csapatok felé
2021. március 31.: Az első forduló beérkezési határideje/ A második forduló kiküldése a csapatok felé
2021. május 8.: A második forduló beérkezési határideje
2021. május 20.: Elektronikus fordulók eredményeinek kihirdetése/ döntőbe került csapatok meghívása
2021. június eleje: Döntő a legjobb eredményt elért 10 csapatnak

Értékelés, jutalom
Az értékelést a Fenntarthatóság Felé Egyesület szakértői és környezeti nevelői végzik. A vetélkedő összesített eredményét egy alkalommal, 2021. május 20-án hirdetjük ki. Valamennyi résztvevő csapat elismerő oklevélben részesül. A 2 forduló összesített pontjai alapján a legjobb eredményt elért 10 csapatot döntőre hívjuk meg, ahol minden csapatot oklevéllel és értékes ajándékcsomaggal (környezettudatos termékek és kiadványok) jutalmazunk. A vetélkedő eredményét, valamint a csapatok által készített legjobb bemutató anyagokat a Fenntarthatóság Felé Egyesület online felületein is közzétesszük, országosan népszerűsítjük.

Jelen vetélkedőről bővebb információ az ffe@ffegyesulet.hu email címen kérhető.
A vetélkedőhöz jó munkát és sok sikert kívánunk!

A vetélkedő felhívása PDF-ként az alábbi linken elérhető: mogyoros_pele_vegso_felhivas

A vetélkedő az Agrárminisztérium támogatásával valósul meg.

Legutóbbi cikkek